Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search
U oblasti zdravstvene zaštite, opština Berane je u samom vrhu crnogorskog zdravstva čijom je razvojnom strategijom i predviđeno da Berane postane regionalni medicinski centar.

Organizovana zdravstvena služba utemeljena je u ovom kraju 1919. godine formiranjem bolnice u Beranama. Ona je najprije bila smještena u privatnim kućama, a tek je 1927. godine, od sredstava dobijenih na ime reparacija za bolnicu sagrađena namjenska zgrada.

Godine 1932. otvoren je Dom narodnog zdravlja u kojem je vršen ambulantski pregled stanovništva. Iste godine otvorena je i školska poliklinika. Tokom Drugog svjetskog rata bolnica je spaljena,pa je ljeta 1955. započeta izgradnja nove bolničke zgrade u Beranama (Ivangradu) koja je predata na upotrebu 1963. godine. Prethodne, 1962. godine došlo je do objedinjavanja svih zdravstvenih ustanova sa područja opštine u Medicinski centar ,,Dr NikaLabović” koji je počeo sa radom 1. januara 1963.godine. Tako je bilo sve do septembra 1991. godine.  Medicinski centar je reorganizacijom podijeljen  na Opštu bolnicu Berane i Dom zdravlja koji je zadržao ime ,,Dr Nika Labović”. Opšta bolnica Berane je savremena zdravstvena ustanova. U 7.357 kvadratnih metara korisnog prostora smještena su odjeljenja: ginekološko (sa porodilištem), hirurško (sa urološkim), interno (sa službom za hemodijalizu), infektivno, pedijatrijsko, službe za anesteziju i reanimaciju, transfuziju, kliničko-biohemijska laboratorija, rentgen. Godišnje se u njoj hospitalizuje oko sedam hiljada bolesnika, izvrši preko dvije hiljade operacija, a u toku godine rodi se preko hiljadu beba.

Address

Our Address:

Svetog Save 33

GPS:

42.845993237754, 19.874494224787

Telephone:
Email:

-