Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Najbolja letnja hrana: 5 namirnica koje su savršene za vaš organizam na visokim temperaturama

Najbolja letnja hrana: 5 namirnica koje su savršene za vaš organizam na visokim temperaturama

Važno je da znate kako najbrže i najbolje da oporavite svoje telo

Da biste se rehidrirali i napunili energijom važno je da na ovom vrelom vremenu unesete sve potrebne nutrijente kako bi vaš organizam mogao što bolje da funkcioniše. Ovih pet namirnica će vas vratiti u život i zbog toga su najbolja letnja hrana.

Tokom perioda visokih temperatura ljudsko telo trpi stres. Da bi se nadoknadila energija koja se tako iscrpi potrebno je da u organizam unesete prave nutrijente.

Sledećih pet namirnica je najbolje jesti tokom leta.

Spanać

Spanać je, kao i sve ostalo zeleno lisnato povrće, bogat nijacinom. Ovaj vitamin je važna hrana za mozak. Ima ga i u pilećem mesu, kvascu, iznutricama.

spinach - spanać, povrće, hrana, namirnice, zdrava, zdravo, salata, kuhinja, recept

Foto: pixabay.com

Grašak

Mišićnim vlaknima srca je potreban magnezijum da bi mogla da se skupe. Ovog elementa ima u susamu, grašku, koštunjavom voću i semenu bundeve.

Meso

Gvožđe je veoma važno kada je reč o energiji koja je potrebna organizmu. Njega ima dovoljno u crvenom mesu, integralnom hlebu i koštunjavom voću.

Pasulj

Pasulj je, kao i grašak i meso, bogat tijaminom, vitaminom koji je neophodan nervima. Dakle, ukoliko ste uznemireni, jedite namirnice bogate ovim vitaminom.

riba, oslic

Foto: Pixabay.com

Morska riba

Morska riba je puna joda, elementa koji je važan kada je reč o borbi s viškom kilograma. Dva puta sedmično jedite morsku ribu, a mlečne proizvode svakodnevno i ubrzaćete varenje.

 

mojaordinacija.net/telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa