Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

OVE SEMENKE SU BOŽJI DAR! Uspešno se bore protiv opake bolesti, a tako ih malo koristimo

OVE SEMENKE SU BOŽJI DAR! Uspešno se bore protiv opake bolesti, a tako ih malo koristimo

Ona se u medicinske svrhe koristi već hiljadama godina

Istraživanje koje su proveli španski naučnici pokazalo je fantastične rezultate tj. da semenke bundeve sadrže spojeve koje se uspešno bore protiv stanica raka!

Jedna od izrazito lekovitih biljki na ovom planetu je i bundeva! Bundeva koju mnogi ljudi jednostavno ne vole. Ali, ona se u medicinske svrhe koristi već hiljadama godina! Bundeva je neverovatan izvor magnezijuma, kalcija, kalija, gvožđa, cink i vitamin K, pogotovo njene semenke koje su bogate omega 3 masnim kiselinama što je presudno kod održavanja zdravlja srca.

Protiv raka

Još jedno istraživanje, ovog puta nemačkih naučnika, potvrdilo da žene koje su prošle kroz menopauzu i svakodnevno jedu semenke bundeve imaju za 23% manji rizik od nastanka raka dojke. Jednako učinkovitima su se pokazale i semenke suncokreta. Sama boja bundeve ukazuje da je ova namirnica bogat izvor beta karotena.

Beta karoten je snažan antioksidans koji štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, jača imunitet i sprječava razvoj malignih tumora.

Uz njega tu su i vitamini C, E, K, B1, B2, B3, B6, folna kiselina i mineralni sastojci kalij, fosfor, kalcij i željezo. Bundeva je zbog svog sastava idealna namirnica za osobe koje pate od bolesti želuca i creva.

 

mojaordinacija.net/novi.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa