Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Rizično po organizam! Da li su vaša creva dehidrirana: ovo stanje može da izazove ozbiljna oboljenja

Rizično po organizam! Da li su vaša creva dehidrirana: ovo stanje može da izazove ozbiljna oboljenja

Šta se dešava u crevima ako ne popijete dovoljno vode na dan? Evo koja oboljenja izaziva dehidratacija creva i kako sprečiti ovo stanje…

Kada pijemo dovoljno vode iz našeg tela se izbacuju toksini i sistem organa za varenje funkcioniše, a nedostatak vode u telu može izazvati ozbiljne komplikacije, piše Lovesensa.

Voda stvara ravnotežu dobrih bakterija u stomaku, a kada ne unosimo dovoljno tečnosti u organizam postoji veći rizik od trovanja, prehlade stomaka, dijareje i raznih oboljenja i komplikacija u sistemu organa za varenje.

Ukoliko pankreas nema dovoljno vode, usporava se metabolizam i ceo sistem varenja u telu. Dehidrirana creva dovode do nadimanja stomaka i “zatvora”, a manjak vode može stvoriti rizične promene u crevima.

Kada u telu nema dovoljno vode, organizam koristi otpadnu vodu koja se filtrira kroz bubrege i jetru, što ugrožava i funkcionisanje ovih organa.

Do dehidratacije creva najčešće dolazi kada se konzumira alkohol. Zato treba što više izbegavati alkoholna pića, ali ako ipak želite da uživate u čaši vina ili koktela, ne zaboravite da pre i posle konzumiranja alkohola popijete vodu.

Stručnjaci ističu da žene dnevno treba da popiju 2 litra vode, a muškom telu je neophodno 2,5 litra vode na dan.

 

mojaordinacija.net/lovesensa.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa