Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Sva moćna svojstva aktivnog uglja: Odličan saveznik za ljepotu i zdravlje organizma!

Sva moćna svojstva aktivnog uglja: Odličan saveznik za ljepotu i zdravlje organizma!

Aktivni ugalj ima veliki broj benefita za čitavo telo

Čudotvorna dejstva aktivnog uglja poznata su hiljadama godina unazad. Ovaj čarobni prah se od davnina koristi u medicinske svrhe. Brojne drevne kulture su ga koristile kao suplement koji uspešno čisti organizam od različitih toksina, pa je zato veoma delotvoran u odbrani od bakterijskih infekcijaparazitai svih otrova kojima ljudsko zdravlje može biti ugroženo.

Osim za bolje stanene organizma, aktivni igalj se koristi i za izbeljivanje zuba i negu lica.

Da budemo precizni, kada kažemo aktivni ugalj, mislimo na posebnu vrstu uglja bez mirisa i ukusa, potpuno medicinski bezbednu za primenu i konzumaciju.

Aktivni ugalj je supstanca koja nastaje od kore kokosovog oraha ili bambusa, pri zagrevanju na visokim temperaturama. Na taj način se menja njihova struktura i dobija posebna upijajuća svojstva. Suplement koji na taj način dobijamo upravo je aktivni ugalj. Običan i aktivni ugalj deluju gotovo identično, ali aktivni ugalj se proizvodi isključivo u medicinske svrhe.

Aktivni ugalj za zdrav organizam

Aktivni ugalj ekasno može da reši urgentna zdravstvena stanja. Pomaže u regulisanju neugodnih simptoma, i zdravstvenih problema.

Protiv trovanja

Ovo je najčešća upotreba aktivnog uglja. Zahvaljujući njegovoj neverovatnoj sposobnosti upijanja i vezivanja štetnih materija, aktivni ugalj se smatra jednom od najboljih metoda u slučajevima trovanjaorganizma. Osim što ih vezuje, on čak podstiče njihovo izbacivanje, čak i u slučaju kada ih je organizam već absorbovao. Izuzetnu ekasnost pokazuje u slučajevima trovanja lekovima, pesticidima, živom, olovom i drugim opasnim hemijskim elementima.

Umanjuje gasove

Pokazalo se da ovaj suplement vrlo blagotvorno deluje na smirivanje stomakai neugodnih gasova, koji nastaju kao posledica namirnica koje nadimaju. Može da umanji i mučninu i povoljno utiče na nervozu stomaka.

Detoksikacija

Njegova efikasnost u čišćenju organizma u slučajevima trovanja, čini ovaj suplement i odličnim tretman za detoksikacijuorganizma od otrova koji se duže vreme talože. Ukoliko odlučite da koristite aktivni ugalj kako biste pročistili organizam, važno je da pronađete pravu dozu u skladu sa svojom težinom i životnim navikama.

Aktivni ugalj u službi lepote

Aktivni ugalj veoma povoljno deluje na esteske probleme poput nečistoća i bubuljica na licu, a poznato je i da na neinvazivan i prirodan način izbeljuje zube.

Kao što uspešno otklanja otrove iz organizma, aktivni ugalj na isti način može očistiti lice od neprivlačnih aknibubuljica.

U ovu svrhu je najbolje pripremiti blagotvornu masku za lice.

Kako se priprema maska?

Pomešajte polovinu kapsule aktivnog uglja, jednu kašičicu aloa vera gela, pet kapljica eteričnog ulja čajevca, malo morske soli i jednu supenu kašiku vode.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, a nako toga nanesite na lice, pustite da se osuši, a potom dobro isperite. Kožaće biti glatka, elastična i čista.

 

mojaordinacija.net/stil.kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa